PRZYJĘCIE Z OKAZJI ŚLUBU

 

PROPOZYCJA MENU I

                    ANTIPASTI - PRZYSTAWKI

 

ARINGHE CON MAIONESE E MELE
Wyborne śledzie w lekkim sosie majonezowo - śmietanowym z delikatnym tartym jabłkiem

 

PROSCIUTTO DI MAIALE ALLE ERBE
Wyborna szynka wieprzowa w ziołach pieczona w piecu

 

CAPRESE
Plasterki pomidorów, włoskiego serka mozzarelli i listki świeżej zielonej bazylii - Klasyczna włoska "caprese"

 

VITELLO TONNATO
Kruche plastry pieczonej cielęciny smarowane wybornym kremem z tuńczyka

 

          ZUPPA - ZUPA

 

BRODO DI POLLO
Lekki rosół z makaronem domowej roboty

 

          SECONDI PIATTI - DRUGIE DANIA

 

FILETTINI DI MAIALE CON GRATIN DI PATATE
Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym i gratin z ziemniaków

 

SALMONE IN SALSA PEPE VERDE
Filet z łososia w sosie śmietanowym z zielonym pieprzem podawany z ryżem i szpinakiem

 

          DESSERT - DESER

 

TORTA DI MATRIMONIO
Weselny tort biszkoptowy z kremem śmietankowo - waniliowym  śmietanowym i owocami

 

 

         PROPOZYCJA MENU II

 

INSALATA TOSCANA
Sałatka z pomidorów cherry, mozzarelli i bazylii z oliwą z oliwek i octem balsamicznym
Ravioli stuffed with veal and vegetables in a delicate „porcini” mushrooms sauce

 

INVOLTINI DI MELANZANE CON PROSCIUTTO DI PARMA
Plasterki smażonego bakłażana zawijane z oryginalną szynką parmeńską i włoską mozzarellą w sosie pomidorowym domowej roboty

 

PATE DI SALMONE CON CROSTINI DI PANE
Delikatny pasztet z łososia i chrupiące grzanki

 

ROAST BEEF DI MANZO SU LETTO DI INSALATA DI STAGIONE
Rostbef wołowy w plastrach podawany na liściach zielonej sałaty

 

          ZUPPA - ZUPA

 

CREMA DI PORRI
Delikatny krem z porów z chrupiącymi kawałeczkami boczku

 

          SECONDI PIATTI - DRUGIE DANIA

 

ARROSTO DI VITELLO
Wyborna pieczeń cielęca w sosie grzybowym podawana z pieczonymi ziemniakami w ziołach prosto z pieca i świeże sałaty z sosem vinegret

 

SCALOPPE DI TROTA ALLA ROMANA
Filet z pstraga z szynką parmeńską w sosie szałwiowym

 

          DESSERT - DESER

 

TORTA DI MATRIMONIO
Weselny tort biszkoptowy o smaku cytrynowym nasączony martini bianco z kremem  śmietankowo - waniliowym i czekoladowym przekładany świeżymi owocami.

 

 

           PROPOZYCJA MENU III

 

                    ANTIPASTI - PRZYSTAWKI

 

VERDURE GRIGLIATE AL PROFUMO DI ROSMARINO E AGLIO
Talerz warzyw sezonowych z grilla, pachnących delikatnie rozmarynem i czosnkiem

 

SCAMPI AVVOLTI NELLA PANCETTA
Krewetki boczkiem owijane z pieca

 

ROAST BEEF DI ANATRA
Rostbef z piersi kaczki z rucolą, parmezanem i odrobiną różowego pieprzu

 

ANANAS E PROSCIUTTO CRUDO
Kawałeczki świeżego ananasa owinięte szynką parmeńską

 

          ZUPPA - ZUPA

 

ZUPPA DI FUNGHI PORCINI
Tradycyjna zupa grzybowa z prawdziwkami

 

          SECONDI PIATTI - DRUGIE DANIA

 

AGNELLO SCOZZESE AL FORNO NELLA SUA SALSA CON GRATIN DI PATATE
Wyborna młoda jagnięcina z piecaw sosie własnym serwowana z gratin z ziemniaków i młode sałaty
 

 

FILETTO DI MERLUZZO AL VINO BIANCO CON POMODORINI CHERRY
Delikatny filet z białego dorsza w sosie z białego wina z pomidorkami cherry i puree' z ziemniaków

 

          DESSERT - DESER

 

TORTA MERINGA DI MATRIMONIO
Nasz słynny tort bezowy, piętrowy z dekoracjami ślubnymi

uprzejmie prosimy o wybór smaku:

 

COINTREAU
Wyśmienity, lekki tort bezowy z puszystym kremem z kroplą likieru "cointreau"

 

KAWOWY
Aksamitny krem z mocnym naparem kawy i orzechy

 

ŻURAWINOWY
Puszysty krem smarowany domową konfiturą z żurawin