BANKIET

 

MENU CATERING BANKIET

oferujemy: 

przygotowanie dań, transport, przygotowanie bufetu dań i napoi, stoły, bieliznę stołową, zastawę, sztućce, szkło, serwetki i inne niezbędne akcesoria, profesjonalną obsługę kelnerską, uprzątnięcie bufetu po zakończeniu spotkania

ANTIPASTI
przystawki - podawane na półmiskach

VERDURE GRIGLIATE AL PROFUMO DI ROSMARINO E AGLIO
Talerz warzyw sezonowych z grilla, pachnących delikatnie rozmarynem

ROAST BEEF DI MANZO CON QUADRATINI DI PATATE
Rostbef wołowy w plastrach podawany z kawałeczkami gotowanego ziemniaka

POLPETTINE DI MELANZANE CON PASSATA DI POMODORO CRUDO
Kuleczki z bakłażana i sos ze świeżego pomidora

INSALATA TOSCANA
Sałatka z pomidorów cherry, mozzarelli i bazylii z oliwą z oliwek i octem balsamicznym

INVOLTINI DI PROSCIUTTO CRUDO E CAPRINO
Szynka parmeńska nadziewana kremem z koziego serka "caprino" i ziół

INSALATA DI POLLO SU LETTO DI INSALATINA
Cienkie plastry piersi z kurczaka z patelni na łożu ze świeżej sałaty w delikatnym domowej roboty majonezowym sosie

INSALATA DI MARE
Sałatka ze świeżych owoców morza duszonych w leciutkim sosie z kroplą cytryny

PIECZYWO
Pieczona w piecu typowa włoska puszysta focaccia : z czarnymi oliwkami i z rozmarynem

PIATTO CALDO
Danie na ciepło przygotowane w podgrzewaczu

TROFIE ALLA GENOVESE
Ręcznie wyrabiany makaron "trofie" w sosie ze świeżej bazylii z małymi kawałeczkami ziemniaków i fasolką szparagową, według przepisu rodem z Genui

DESSERT
Bufet deserów

PANNA COTTA CON SALSA DI FRAGOLE
Gotowana waniliowa śmietanka z musem z truskawek

CARPACCIO D'ANANAS
Carpaccio z ananasa

 

ASSORTIMENTO DI PICCOLA PASTICERIA
Wybór mini tarteletek: z kremem z sokiem ze świeżej cytryny pod bezą, z kremem waniliowym i świeżymi malinami, borówką i truskawką